top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Supliment de Weekend: (de) pe unde am mai mâncat & wishlist

Primul supliment de weekend pe anul ăsta (ca să mă revanșez pentru chiulu' de săptămâna trecută) vine cu o listă. Ce fel de listă?


O listă de locuri cu mâncare, evident.


Am început lista asta în vreme de stare de urgență, nu cu ideea că „unde merg când se termină”, dar cu ideea „ce localuri vreau să nu se-nchidă deci comand d-acolo”. Între timp, lista a mai crescut nițel că, spre fericirea mea absolută, încă se deschid tot felul business-uri faine. Și vreau să le susțin și eu, așa cum pot.


Niște disclaimere, ca să fim pe aceeași lungime de undă:

  • lista se împarte-n trei: testate, wishlist și de revizitat și o să specific care-i care

  • localurile nu-s trecute într-o ordine specifică

  • nu mi-a dat nimeni nimic ca să fac asta

Și atât.


Testate


Papila

Despre Papila am mai scris și, cel mai probabil, o să mai scriu. Iar cum spuneam și în februarie, e un loc cu mâncare sănătoasă și super bună, inclus în secțiunea Pop din ghidul Gault&Millau, ediția 2019.Servire la masă, pick-up sau comandă prin Bolt Food.


Anika

If my memory serves me right, Anika s-a deschis cam cu o săptămână înainte de instaurarea stării de urgență. Deci îți imaginezi că a fost o poveste destul de complicată. Dar de succes, pentru că Anika a revenit și chiar a ajuns și la mare.


Nu intru în mai multe detalii aici, pentru că mai bine le afli direct de la Alexandru Dumi, head chef la Anika.Servirea e doar la masă, iar pentru rezervări trebuie să suni la 0726 400 148.


NOUA

Cred că nu e un understatement să zic că, atunci când Alex Petricean a lansat NOUA, bula gastronomică a fost cel puțin entuziasmată. De la conceptul meniului și până la detaliile de design, se pare că așteptările au fost îndeplinite.


Experiența mea cu NOUA s-a limitat, până acum, la meniul de Florii. Și boy oh boy, a fost o experiență excelentă.Rezervări și meniu aici.


Simbio

Fie livrare, fie grădina, Simbio rămâne one of my favourite places. Cu vibe-ul ăla descris perfect prin #acasălasimbio, e genul de loc care-ți rămâne-n cap și-n suflet nu doar pentru mâncarea ex-ce-len-tă, dar și pentru cum te simți când ești acolo.


Și ca un fun "fact": tata e îndrăgostit de Burger One și zice că e cel mai bun burger pe care l-a mâncat în viața lui.Servire la masă și livrări prin Bolt Food sau platforma Simbio.


balls.

Spre marea mea fericire, săptămâna trecută am și ajuns la balls. pentru prima dată-n viață. Și o să mă mai duc, de mult ori în viață.


Tbh, când am auzit prima dată de locul ăsta, am fost un pic curioasă: Cum să faci tu numai chiftele? Dar după ce le-am mâncat, mi-am pus altă întrebare: Cum să faci și altceva? Și după am mâncat cea mai bună conopidă din lume și cel mai bun salam de biscuiți și am zis că mai bine mă bucur de experiență și nu-mi mai pun întrebări.Servire la masă și livrări prin Tazz by Emag, Bolt Food, Glovo și FoodPanda.


Hashtag

Eu și Hashtag avem o istorie lungă, că-i aproape de unde-am făcut liceul (respectiv veacul, 4 ani). Am făcut acolo și revelion, vreo 2-3 zile de naștere, nenumărate ieșiri și reuniuni.


Meniul lor e chiar mișto cu totul, da' eu cam mănânc burgeri când mă duc acolo (oricât îmi zic că încerc și altele), că nu pot să rezist când văd chestii cu vită, brânză cheddar și ceapă caramelizată. A, și chifle făcute de ei.


Servire la masă (cu rezervare la 0771 555 444) și comenzi direct de pe site.


La Strada

Asta cred că e pizzeria mea preferată, dar nu pot să merg așa departe cât s-afirm că-i din motive 100% obiective. Și cu asta nu vreau să zic decât că-i un loc unde merg demult și legat de care am amintiri bune and stuff.


Pe de altă parte, nu știu om care să fi mâncat pizza de aici și să nu mai fi luat și a doua oară.Comandă direct de pe site.


Fabio

Prima dată am mâncat de la Fabio într-un studio de înregistrări (că mai și muncim) și pentru că nu voiam eu să-mi impun plăcerile alimentare (aka pizza cu ton) și nici nu mai auzisem de ei vreodată, am zis că nu mă bag la ales de mâncare.


Și a fost înțelept, că sigur n-aș fi ales ce-am ajuns să mănânc, as pictured below:Comandă direct de pe site.


El Torito

Nici la El Torito nu mai știu cum am ajuns, da' e locul care m-a convins că mâncarea mexicană e ce trebuie. Și cu mult CORIANDRU (take it as a disclaimer). Mâncarea e excelentă (și multă), decorul e genial, muzica live e fix ce trebuie. Locul ăsta chiar reușește să te transporte, măcar pentru puțin timp, în Mexic.
Comandă direct de pe site.


Treevi Pizza

La Treevi am nimerit chiar întâmplător. Noroc cu Eve care știa deja despre ce-i vorba și m-a convins să facem un detour într-o seară când plecam de la birou. Tot ce vreau să mai zic pe subiectul ăsta că e de atunci am mai făcut niște detours pe acolo și, fie vorba între noi, cum să nu faci când pizza lor arată așa:Pick-up sau comandă prin FoodPanda, Glovo și Takeaway.

Paninaro

Nici nu știu ce-i mai mișto la Paninaro: platforma lor de comenzi unde au inclus atât de multe ale produse care nu sunt ale lor sau chiar mâncarea pe care o fac. Dar ce știu e că de la ouă marinate și până la Picioci ca pe Valea Izei, mi-a plăcut absolut tot.


Da' tot.Comandă prin platforma lor sau dă o fugă pân-acolo.

Bite

Un alt personal favourite de ceva timp, și despre Bite m-am mai exprimat în trecut. Da, chiar aici. Așa că nu mai intru în detalii, dar te las cu dovezi vizuale.Servire la masă sau comandă prin Glovo.


Damascus Palace

Damascus Palace a fost descoperire pe timp de pandemie. Ai mei avuseseră deja plăcerea, deci în duminica aia când m-am trezit cu poftă de falafel, au știut exact cum să rezovle situația.


Și de atunci, am mai avut de multe ori poftă de falafel.Servire la masă, pick-up și comandă prin Takeaway.Wishlist

Friddi Gelato


Miez Brutărie Artizanală


J'ai Bistro


Restaurant Mahala


Mésange Fromagerie


The Artist


Eric Periferic


Moșia Corbeanca


KANÉ


KAIAMO


Zelato


Grain TripDe revizitat

Asta-i o categorie mai aparte, în sensu' în care include câteva locuri cu care-am interacționat deja, da' nu recent. And here they are:


Bakings

Cele mai bune torturi pe care le-am mâncat, no joke.Coftale

Mâncare bună, cafea bună, terasă faină.

10/10 will go again.Le Bab

Despre Le Bab am scris aici și reiau doar atât: să zic că totul a fost excelent ar fi un understatement, sincer zic.House of soup

Goulash lor e cel mai fain pe care l-am mâncat așa departe de Transilvania (și așa aproape de birou).


Și cam asta-i lista. Sau listele, depinde cum vrei s-o vezi.


Pe miercuri.

bottom of page