top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Supliment de weekend: Binging with Babish

Sunt multe canale de Youtube care fac content mișto cu mâncare. Sunt multe canale pe Youtube care fac content educațional mișto cu mâncare. Și unul dintre ele este clar Binging with Babish.

Cine este Binging with Babish ?

Îl cheamă Andrew Rea și, în propriile lui cuvinte (traduse și adaptate) „vino alături de truchiul meu în fiecare săptămână în timp ce recreez mâncăruri iconice și obscure din filmele și serialele tale preferate, totul în 4K. Vom face niște mâncăruri delicioase, ne vom distra puțin și, dacă n-ai grijă, s-ar putea să înceți una sau două chestii”.

Și ghici ce, chiar ai mai multe chestii de învățat.


De ce să te uiți la Binging with Babish?

E un format foarte mișto, cu o estetică foarte clean, visul oricărui hipster care se respectă. Toate instrucțiunile lui Rea sunt în voice-over, ceea ce sună superb (și pentru că are genul ăla de voce). Și e super funny.


Dacă ajungi pe canalul lui, o să vezi că video-urile se împart în câteva (mai multe) categorii, dar cele mai importante de ținut minte sunt:

  • Binging with Babish (da, la fel ca numele channel-ului): Andrew recrează mâncarea din filme și seriale

  • Basics with Babish: fiecare episod concentrat pe un anumit aliment sau tehnică, e o serie care îi targetează pe oamenii care vor să învețe ceva

  • Being with Babish: o serie ceva mai nouă, este despre oamenii din comunitatea lui Babish and giving something back to them

Cel mai mișto lucru la Binging with Babish e că, în majoritatea clip-urilor, Rea face două variante ale rețetei: o dată rețeta așa cum e explicată sau prezentată în film/serial sau de către creatorii lor. Apoi face o variantă în stilul lui, care înseamnă, de obicei, un dish bazat pe ce e arăta în serial, dar care cumva are mai mult sens. Pentru că, de multi ori, rețetele alea din serial sunt complet dubioase.


Dar Basics with Babish e altceva. Cum ziceam mai sus, fiecare episod se concentrează pe un aliment sau o tehnică sau o tematică. De exemplu, ultimul video este al doilea episod din Healthy Meals și o să vezi cum 3 chestii obiectiv nesănătoase sunt făcute din conopidă. Și aici îmi dau seama că ar trebui să îți spun să nu te aștepți la ceva super healthy, nici la sfaturi de nutriție.


Ideea seriei e să facă mai ușor de digerat (wink wink) tehnici și alimente care, pentru oamenii care n-au dat drumul la aragaz niciodată, par să fie super complicate sau de nefăcut. Also, e un punct foarte bun de pornire și pentru cei care au o vagă idee despre cum să se hrănească, dar vor să își orgnizeze un pic modul în care învață mai multe.


Being with Babish nu se dezice total de mâncare, dar e despre un pic mai mult. Canalul ăsta a creat o adevărată comunitate și, prin seria asta, Rea vrea să dea ceva înpoi. Iarăși, în propiile lui cuvinte, traduse și semi-adaptate, este „noul meu spectacol în care călătoresc, mănânc și împărtășesc câteva imagini din culise. Totul se întâmplă alături de câte un fan, care mă însoțește în fiecărui episod pentru o experiență specială, pentru că voi ați ajutat să faceți acest spectacol să exitste, cu tot sprijinul vostru”.


Basically, fani ai lui Babish primesc din partea lui o experiență surpriză, bazată pe una dintre cele mai mari dorințe sau plăceri ale lor. Și e super cute. Mai ales să îl vezi pe Andrew cât de awkward e în anumite momente. E the cherry on the top, ca să zic așa.


Dar motivul principal pentru care Being with Babish ajunge în acest Hall of Fame de resurse culinare e, până la urmă, Basics with Babish. Funny și super educațional, nu e lipsit de instrucțiuni scrise, pe care le găsești pe site-ul dedicat.


Trebuie doar să îți convertești cantitățile and you are good to go.

bottom of page