top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

SortedFood și de ce sunt Super

SortedFood cred c-a fost primul canal de YouTube la care am dat subscribe doar pentru mâncare. Și asta chiar într-un moment al vieții mele când nu prea aveam treabă cu povestea asta.

Nu pot să-mi amintesc de niciun fel unde am auzit de ei, cert e că prima chestie de-a lor pe care am vazut-o vreodată a fost cum gătesc la mașina de spălat vase, I kid you not. Și poți să-mi zici orice, mai puțin că nu e una dintre cele mai stupide idei pe care le-ai auzit vreodată. Dar fix d-acolo a început un love affair care mă aduce în fața unui ecran în fiecare miercuri și duminicăm la ora 18 (sau cât de repede se poate după).

Ce-i aia Sorted Food

Alt canal de YouTube care-i cu mâncare, true. Da', din punctul meu de vedere, are un format câștigător: 2 chefi classically trained și 3 normali (cum se auto-intitulează), adică 3 băieți fără nicio pregătire. Și e fix interacțiunea dintre rolurile astea ale lor care îi face să fie super funny și, ca să fiu sinceră, inspiraționali.


The 5 guys are:

Acum, according to themselves, Sorted este „o mișcare globală de prieteni cu apetit pentru explorarea celor mai incredibile experiențe culinare de pe planetă și prepararea mâncărurilor pur și simplu delectabile. Indiferent dacă ești un bucătar total începător sau un adevărat foodie, există un loc pentru tine în conversația asta fără final.”


Pe principiul mai sus enunțat, trupa asta de trubaduri culinari urcă clip-uri pe YouTube de aproape 10 ani de zile, timp în care au super dezvoltat povestea pe care au început-o acolo și așa au apărut:

Și chiar cu toată înșiruirea asta, sunt șanse să-mi fi scăpat ceva din ce fac băieții ăștia. Și nici n-o să intru în detalii pe fiecare-n parte, c-am sta amândoi aici ore-n șir. Și eu pot să vorbesc atâta despre asta, dar tu presupun că mai ai și alte lucruri de făcut.


Deci mă rezum la YouTube, where it all started.

Ca orice canal care se respectă, au și eu niște serii și-o structură (slavă cerului). De-a lungul a 10 ani, îți dai seama c-au fost multe, da' uite care mi se par mie cele mai mișto dintre cele mai recente.


Pass It On: Acum la al doilea sezon, e o poveste super simplă și super funny. Fiecare dintre cei 5 de mai sus are 10 minute să își aducă contribuția la un fel de mâncare despre care nu știe nimic. Adică, băieții primesc o temă la începutul episodului, apoi primul trece la treabă, iar ceilalți nu văd și nu aud nimic din ce se gătește. Niciodată nu știi ce iese la sfârșit.


Chefs Review Kitchen Equipment: Ben și James trebuie să-și dea cu părerea despre tot felul de ustensile și mașinării pe care nu le-au văzut niciodată (și care, în general, sunt ușor stupide). Și dacă Ben e mai deschis la chestii, James e un pic mai snob, iar ăsta e un contrast foarte funny între ei.


3 Recipes Compared: Asta cred că e seria mea preferată, cel puțin acum; mi se pare cea mai educativă, ca să zic așa. Fiecare episod se concentrează pe câte un fel de mâncare, whatever it may be, gen kebab, omletă sau chilli con carne. Iar pentru fiecare fel de mâncare, fac 3 rețete, care în general sunt cam așa:

  • 1 super rapidă

  • 1 vegană sau măcar vegetariană

  • 1 clasică sau foarte chef-y

Da' asta depinde de la episod la episod și, pe lângă asta, dacă-ți zic eu tot, ce farmec mai are?


Game Changers 2019: 1 oraș, 48 de ore, cât mai multă mâncare posibil, un cook-off la final. Bazat, și ăsta, evident, pe mâncarea locală. Și mai zic atât: toate locurile în care ajung băieții să mănânce sunt recomandări din partea localnicilor, iar ăsta e cel mai mare plus, if you ask me. Iar pentru că am eu o obsesie cu New Orleans, episoadele de acolo sunt preferatele mele.


Și cam asta cred că e ce am avut de zis despre SortedFood. Acuma vezi și tu ce crezi. Poate chiar azi, la 18.


Gealatu, out!

bottom of page