• Sabina Gealatu

Ouă, da' acuma cu orez

A trecut prea mult timp de când n-am mai vorbit despre ceva cu oua și micul dejun - așa că sunt aici sa rectific situația. Și nu oricum, da' chiar pe principiu #denearuncat.


Să zicem că ai făcut prea mult orez sau ți-a mai rămas de la chinezesc și nu știi sau n-ai chef să faci mare lucru cu el. Ei bine, nici nu trebuie să te chinui.


Ai nevoie de:

  • 250g orez

  • 2 cepe verzi

  • 2 usturoi verzi

  • Ulei

  • Sos de soia

  • 2-4 ouă

  • Sare

  • Piper

  • Lămâie

Și trebuie să:

  • Încingi bine uleiul în tigaie, apoi să călești pentru 30-60 de secunde 1 ceapă și 1 usturoi tăiate mărunt. Peste, pune orezul chiar și direct din frigider.


  • Amestecă bine acolo, pune soia, sare, piper și suc de lămâie, amestecă iar și vezi ce-a ieșit. Mai ține-l pe foc vreo 4-5 minute.

  • Pune orezul de-o parte, mai încinge o tura de ulei, și pune ouăle la prăjit.

  • Cât se fac ouăle, toacă marunt și restul de ceapă și usturoi.

  • Când sunt gata ouăle, pune-le peste orez, pune ceapă și usturoiul tăiate mărunt și, dacă vrei, încă un strop de soia.





Și aia e.

Și e bun.

București, România

  • Instagram
  • Facebook

©2020 by Sabina Gealatu. Proudly created with Wix.com