Sabina Gealatu
Ouă, da' acuma cu orez
A trecut prea mult timp de când n-am mai vorbit despre ceva cu oua și micul dejun - așa că sunt aici sa rectific situația. Și nu oricum, da' chiar pe principiu #denearuncat.
Să zicem că ai făcut prea mult orez sau ți-a mai rămas de la chinezesc și nu știi sau n-ai chef să faci mare lucru cu el. Ei bine, nici nu trebuie să te chinui.
Ai nevoie de:
250g orez
2 cepe verzi
2 usturoi verzi
Ulei
Sos de soia
2-4 ouă
Sare
Piper
Lămâie
Și trebuie să:
Încingi bine uleiul în tigaie, apoi să călești pentru 30-60 de secunde 1 ceapă și 1 usturoi tăiate mărunt. Peste, pune orezul chiar și direct din frigider.


Amestecă bine acolo, pune soia, sare, piper și suc de lămâie, amestecă iar și vezi ce-a ieșit. Mai ține-l pe foc vreo 4-5 minute.
Pune orezul de-o parte, mai încinge o tura de ulei, și pune ouăle la prăjit.

Cât se fac ouăle, toacă marunt și restul de ceapă și usturoi.
Când sunt gata ouăle, pune-le peste orez, pune ceapă și usturoiul tăiate mărunt și, dacă vrei, încă un strop de soia.



Și aia e.
Și e bun.