top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Nu mai da în bulă

Tu ai votat. Familia ta a votat. Prietenii tăi au votat. Oamenii pe care îi ai la prieteni pe Facebook au votat. Oamenii pe care îi urmărești pe Instagram au votat.


Și după ce toți oamenii ăștia au votat, dar nu îți convine ce-a ieșit, scrii un post foarte supărato-insultător despre cum tineretul leneș, hipsterii vegani, ăia care cer schimbare doar pe Facebook și ăia care nu înțeleg cum e cu drepturile, toți ăștia la un loc sunt niște nu știu ce și cum dom'le se poate să nu învețe nimic și să nu voteze.


Și toată polologhia aia o să ți-o vadă fix familia, prietenii, colegii și pe cine mai ai tu la prieteni. Ăia din primhl paragraf, ăia care au votat. Și te-ai frustrat pe Internet ca să ajungă la oameni care oricum îs de acord cu tine. Și de întrebi de ce nu se schimbă nimic cu mesajele tale.


Bula e okay, nu mai da în ea. Ieși din bulă.Extra thoughts:

  • 1 săptămână de politică pe an (dacă e și aia) nu fac pe nimeni expert

  • Dacă vrei să vezi evoluție poate chiar ar trebui să compari date și cifre (vezi rezultate PSD, număr de votanți 2014 vs 2019)

  • N-am întrebat pe nimeni, dar sunt 99% sigură că shaming-ul n-o să convingă pe nimeni să-și schimbe atitudinea față de vot


Păreristică, over.

bottom of page