top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Food in London: Ep. 4 Covent Garden & Camden Market

Grație oamenilor pe care îi urmăresc pe Internet am aflat că trebuie să ajung în Covent Garden și în Camden Market. O dată că-s mișto, o dată că-s cu mâncare. Și le-am validat pe amândouă.


Covent Garden: Battersea Pie Station

A început să plouă cum am pus piciorul în Covent Garden și s-a aglomerat instant. Treaba asta mi-a complicat un pic research-ul, dar tot am dat vreo 2 ture până m-am hotărât că na, așa-s eu ca om.

Pân' la urmă am zis că, dacă tot plouă și e și #friguț, să-mi iau ceva mai comfort food și m-am dus la plăcinte (înainte), adică Battersea Pie Station.


Dacă ai în minte aglomerația de care ziceam mai sus, nu sună foarte stupid că mi-am luat la pachet. Ce e stupid e că nu m-am gândit de dinainte unde mănânc. Am sfârșit în Charing Cross, c-a început ploaia din nou.


Mă rog, without further ado, the Steak & Stout Pie with Gravy.

Mie plăcintele astea mi se pare că sunt niște sandvișuri mai deștepte, că mă interesează umplutura. Plină de carne și sos, plăcinta asta n-a dezamgăit deloc. Cum s-ar spune, it's solid food. Gravy-ul a fost super echilibrat, nici prea gros, nici prea subțire. Umplutura a fost din plin, m-am săturat rapid. Aluatul poate l-aș fi făcut un pic mai sărat sau ceva, că s-a pierdut ușor printre carne și sosuri.


Great comfort food, would recommend!Camden Market: Camden Tradition Fish and Chips

O altă zi, o altă preumblare.


Eram în căutarea unor graffuri făcute de Banksy, pe care nu le-am găsit. Dar am găsit Camden Market și a devenit ocazia perfectă să-mi rezolv o dorință mai veche, aka pește prăjit & cartofi prăjiți.
Am dat 2 ture de piață (și e măricică) și ca ultimul turist m-am oprit la ghereta unde scria tradițional. Bine, în apărarea mea, era și coadă, făceau și totul pe loc, arăta și foarte bine. Okay, am avut toate motivele, plus foame.


Galben pe galben cu galben

Da, cartofii îs fix d-ăia congelați. Și mai aveau nevoie și de sare. Și peștele mai avea nevoie de sare, că oricât de bine-venită e lămâia, nu ține loc de sare.


DAR PRIETENI, ATÂT DE BINE FĂCUT PEȘTELE ĂLA. Și atât de mișto crusta. Ex-ce-lent, 10/10, 100 de puncte, ceva uau. Serios acuma, dacă-mi mai puneam eu un pic de sare, era perfect până la ceruri și invers.


Am mâncat pe-o bancă-n piață și jur că am trăit în liniște și pace toate minutele alea.


Atât pentru săptămâna asta

Next Week on Food in London: Ep. 5 The one Tea

bottom of page