top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Food in London: Ep. 3 Restul din Borough Market

De atât de mult timp visam să mă plimb mai ca lumea prin Borough Market c-am ajuns acolo de 2 ori în 4 zile. Și nu, n-am fost doar la Bread Ahead.


Brood Restaurant

Ziua 1 înapoi la Londra, trecute de mult de prânz, după niște kilometri și multe scări făcute în Tate Modern, am ajuns în Borough Market cu o singură dorință: să mănânc orice. Da' tot a trebuit să mă plimb prin toată piața ca să pot să mă frustrez suficient de tare și să mă opresc la prima coadă din fața ochilor.


Așa am ajuns la Brood.


Am încercat să găsesc în meniul de pe site ce mi-am luat eu aici, care era pompos denumit Box 4 și a fost făcut din:

  • frunze verzi (salată și spanac sigur, altele sunt discutabile)

  • ceapă galbenă

  • cous cous

  • chorizo

  • halloumi

  • tzatzichi

  • sos de roșii

Bun, mult și foarte straightforward. Am mâncat lângă tejghea la unele dintre nu-foarte-multele mese din Borough și am băut Pimms pentru prima dată (și e exact ceva care se încadrează ca nectar al zeilor, 0 exagerare.)


10/10 would recommend. Nu știu cât de specific spaniol/englezesc este (și bănuiesc că nu prea), dar e mâncare foarte bună.The Ginger Pig - Vegans, don't click on it!

Alt brand pe care îl urmăresc pe Internet de mai mult timp decât e sănătos, deci da, când am văzut că au gheretă în Borough și cu chestii gătite, na, am mers și am mâncat.


 

Zic și cu chestii gătite pentru că, în esență, The Ginger Pig e fix măcelărie.

Și au și cursuri!

 

I'm a sucker for packaging

Și am consumat următoarele:

  • traditional pork sausage roll (aka pateu cu carne)

  • scotch egg

Prima chestie de menționat: ambele au fost mai mari decât au părut la prima vedere (that's what she saaaaid). Și a doua chestie de menționat: ambele au fost stupid de bune.

The roll

Mi-am mâncat cel mai mare pateu din lume pe o bancă, lângă baltă, unde cu 3 zile mai devreme vântul mi-a dat pe jos o parte din gogoșile de la Bread Ahead și am înțeles că pur și simplu uneori viața nu merită trăită.


Dacă n-aș și mâncat la Nando's cu (foarte) puțin timp înainte, probabil că ar fi fost dimensiunea perfectă pentru prânz. Așa am reușit să mănânc doar jumate și m-am chinuit. Still #worthit.


Aluat super flaky (uite-te la STRATURILE ALEA omg), probabil plin de unt, și super plin de porc, cam de 12 ori mai mare decât un mini-pateu d-ăla clasic românesc cu carne. Nu e revoluționar, nu e inovativ, nu (cred) că se scriu știri despre el, dar e extrem extrem de bun.


Scotch egg-ul l-am păstrat pentru a doua zi.

E un ou învelit în carne și da, știu cum sună, da' nu eu l-am inventat, so bear with me.

Prima mea surprindere a fost că oul nu era prea gătit, evidență clară fiind centrul ăla portocaliu și frumos. 10/10 pentru tehnică, it's on point.


A doua mea surprindere a fos carnea: o aromă foarte dulce și un gust ușor de plante, nu e ceva ce se întâlnește foarte tare în mâncarea din zona Bucureștiului (aici am crescut, cam asta știu) și cred că, cel puțin la început, se încadrează în zona aia de Nu-mi dau seama dacă-mi place sau nu. Iar eu asta am învățat că se traduce în îmi place, dar e nou șu dubios.


Overall, o experiență foarte plăcută și asta,


Next Week on Food in London: Ep. 4 Covent Garden & Camden Market

bottom of page