top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Food in London: Ep.2 Bread Ahead

Nu mai știu cum și când, dar cert e că-i urmăresc de-o vreme pe oamenii de la Bread Ahead pe Instagram. Și dacă ești ca mine, adică dependent de zahăr și de Internet, și înțeles deja de ce mă uit la dulciurile lor.


Inițial îmi plănuisem să tratez fiecare zi de Londra într-o polologhie d-asta separată, dar la cât de mult am mers la Bread Ahead și câte calorii am consumat de dragul lor, am zis că merită să fie singled out pentru cele mai bune motive.


Standul din Borough Market, într-o vineri pe la 14-15.

Aspecte tehnice

Nu intru în istoricul lor, că poți să îl găsești aici. Ce-o să menționez e că mi se pare super cool faptul că poți să faci cursuri la ei.


Au 3 locații în Londra, iar eu le-am bifat pe primele două și da, e posibil să aibă chestii diferite în locații diferite, din câte am văzut.


Cam așa arată situația în Beak Street. Și era full înăuntru, într-o după-amiză de sâmbătă.

Ce-am mâncat

În trei ture pe care le-am făcut la Bread Ahead, s-au lipit de mine următoarele:

  • gogoși cu vanilie, ciocolată, caramel cu honeycomb sărat și alune caramelizate cu migdale

  • cinnamon buns

  • bread pudding

  • brownies

Din păcate brownie-urile au ratat lentila mea fotografică prin prisma unei extorsiuni, dar arată ca mai jos și mi-e dor deja de ele.


Ce-am concluzionat după ce-am mâncat


Gogoșile

Cel mai bun filling de gogoși a fost clar ăla cu ciocolată, și nu doar că-mi place mie, dar mi se pare c-a avut cel mai intens gust. Nici cu vanilia nu mi-e rușine, destul de light și super cremoasă, iar caramelul a fost un pic de tot amărui, exact cum îmi place. Crema de alune caramelizate mi s-a părut că seamănă destul de mult cu caramelul, dar excelent, oricum.

Aluatul în sine cred că a fost cel mai pufos aluat de gogoașă pe care l-am mâncat vreodată, deci props to that. Dar e clar doar un vehicul pentru cremă, că nu are un gust sau vreo aromă prea complexă.

Overall, o experiență excelentă, mai ales dacă le mănânci pe bancă, lângă baltă.


Buns cu scorțișoară

În primul rând, sunt mai mari decât par. Aluatul e super dens, în cel mai bun mod posibil, și sunt lipicioase și pline de unt, zahăr și scorțișoară. Sunt foarte bune și la temperatura camerei, dar cele mai bune sunt calde cu cafea sau lapte.

Au fost mai mișto decât alte buns de scorțișoară, aluatul mai pe sulfetul meu (that gluten though) și parcă mai puțin dulci aka nu extrem de dulci. Îs de mâncat neapărat.Bread pudding

Ceva de care doar auzisem și nu mâncasem niciodată, n-aveam nici un fel de așteptare și eram doar curioasă. Știam în mare parte cam ce ar fi trebui să fie, da' nu chiar. Și am aflat că e un fel de cărămidă zemoasă, cu toată aroma din lume, plină de scroțișoară și fructe uscate, e cu totul altă poveste. Jur.

E uber dulce și foarte sticky, aprope ca o caramea, și felul în care Bread Ahead nu aruncă pâinea pe care n-o vinde (da, fac și pâine și sandvișuri și d-astea).

10/10 o să mănânce din nou cu prima ocazie.


Brownies

Au fost un impulse purchase când îmi luam cinnamon buns, imaginează-ți combinația. Și mi-am luat simple, că oricum n-am văzut că există variante.

Pe scurt, cred că fiecare dreptunghi d-ăsta de brownie are jumătate din rezerva de cacao a lumii, atât de hardcore sunt. Sincer, am mâncat juma' de d-asta și am adormit greu. N-am regretat.

Dar o să-ți placă numai dacă ești genul de om care preferă chewy brownies. Dacă ești un monstru care le preferă p-alea cakey, astea nu sunt pentru tine. Nu glumesc. Interiorul e aproape ca o budincă, moale și dens și ți se lipește un pic de gingii. Dar un pic crunchy la suprafață.

Fa-ta-li-ta-te.


Overall all, am cheltuit 53.8 lire în cele 3 vizite, toate to go (în Beak Street e loc de stat, dar chestiile sunt cam cu 0.5 lire mai scumpe dacă rămâi în locație):

  • 10 gogoși

  • 4 cinnamon buns

  • 3 brownies

  • 1 bread pudding

  • 1 Americano

Nu, n-am mâncat singură toate astea. Da, aș fi fost în stare. Lejer.


On this happy note, eu zic, în umila mea opinie, că dacă ai drum pe la Londra, să treci și pe la Bread Ahead.


Eu sigur nu am regretat.


Next Week on Food in London:

Ep. 3 Restul din Borough Market

bottom of page