Sabina Gealatu
De sezon - ep. 6: Iunie
E prima săptămână din lună, e De sezon - o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.
Frunzele se mai potolesc, dar îți fac loc legumele și fructeleleee <3


Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.
Ș-acum să trecem la rețete:
Pe lângă faptul că marinada asta e pui este tâmpit de bună, e cu fasole verde făcută frumi și merge cu cartofi noi de nu-i adevărat.
Când dai de roșii, poți să faci o caprese sau varianta clasică de telemea.
Nu cred că există supă mai hearty decât o minestrone cinstită.
Mazărea e bună oricum, dar e extra bună piure: o fierbi sau o faci la tigaie cu niște ulei de măsline, sare și cimbru, apoi o pui în blender/robot/într-un castron și te înarmezi cu răbdare și o faci piure, pui nițel unt și ai terminat,


Ca de obiceri, astea sunt așa, câteva variante care mi-au trecut repede prin cap.
Resurse:
Și cam atât, pe moment.
Ne vedem peste 2 săptămâni.