top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De sezon - ep. 5: Mai

E prima miercuri din lună, e De sezon - o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.


Lucrurile continuă să e miște fain, mai ales pe parte de frunze, deci, mergem înainte pe treburi mai fresh, mai verzi, mai light, mai cum vrei tu.

 

Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.

 

Ș-acum să trecem la rețete:

  • Ceapă caramelizată.

  • Vichyssoise cu ierburi aka supă cremă de praz.

  • Paste carbonara varianta de primăvară.

  • Fierbe niște cartofi noi în coajă, pune-i pe tavă, zdrobește-i nițel, dă-le cu niște ulei de măsline sau unt, sare și usturoi verde întreg, la 200 g cu ventilație, pentru vreo 15-20 de minute.


Și astea sunt așa, câteva variante care mi-au trecut repede prin cap, nici n-am intrat în toate plăcintele și salatele pe care poți să le prestezi cu toate frunzele și aromaticele care apar luna asta.


Resurse:

Și cam atât, pe moment.

Ne vedem săptămâna viitoare.

bottom of page