top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De sezon - ep. 3: Martie

Nici bine nu s-a schimbat luna că s-a prestat De sezon, o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.


Ce-i mișto e că luna asta deja încep să miște lucrurile, mai ales pe parte de frunze, cum îmi place mie să zic - urzici, leurdă, salată verde & co încep să-și facă apariția și promit că deja am văzut o poză pe Instagram c-un buchet de lobodă. Deci, trecem la chestii mai fresh.

 

Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.

 

Ș-acum să trecem la rețete:

  • Plăcinta asta cu rubarbă de la Mihai Gătește mi se pare că e absolut ce trebuie, chiar și dacă n-ai căpșuni.

  • Poate te tentează un pesto de leurdă cum face Mazilique sau poate un pesto de pătrunjel cum fac eu.

  • Tot de la Mazilique vine și rețeta asta de quiche cu sparanghel care e top. Și dacă tot ce vrei e să mănânci sparanghel, fără ce mai înseamnă partea de quiche, nu trebuie decât să-i rupi cozile lemnoase, să-l blanchezi 1-2 minute în apă clocotită cu sare și să-l tragi în tigaie cu unt și lămâie. N-o să-ți pară rău.

  • Se pare că, pe lângă sezonul cepei verzi, e și sezonul mielului - deci dacă nu vrei s-aștepți până la Paște pentru stufat, găsești la Jamila o rețetă pentru treaba asta.

  • Sau poate te interesează mai tare o ciorbă de lobodă.

Stufatul cu mămăligă e viață.Și astea sunt așa, câteva variante care mi-au trecut repede prin cap, nici n-am intrat în toate plăcintele și salatele pe care poți să le prestezi cu toate frunzele și aromaticele care apar luna asta.


Resurse:

Și cam atât, pe moment.

Ne vedem miercurea viitoare.

bottom of page