Sabina Gealatu
De sezon - ep. 2: Februarie
S-a schimbat luna, s-a prestat De sezon, o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și data trecută, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, nu neapărat ale mele, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.
Și da, e încă mijlocu' iernii, nu-i mare diferență față de luna trecută, știu. Da' chiar și așa îs atââât de multe variante în care să le faci, că-i și păcat să nu profiți nițel de sezonul la rădăcini cum îmi place mie să mă refer la perioada asta din an. Nu de alta, da la 40 de grade parcă nu mai merge chiar la fel o fasole sau o tocană sau o supă cremă fierbinte. Parcă.


Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.
Și ca să vezi că mă țin de promisiune, uite și niște rețete:
Supa asta de dovleac a lui Heston Blumenthal nu-i greu de făcut, da' durează un pic. Și merită 100% din timp. Trăiască Lala că m-a tras de mânecă și mi-a deschis ochii.

Astea-s crutoane cu usturoi făcute din margini de pizza, că încă mai există oameni care zic pas.
Orice formă de Shepherd's pie cu orice ai prin frigider - eu acuma am una cu ceva curcan, c-am rămas cu el și e #denearuncat.
Sau poate te interesează un orez de conopidă?
Și e atât de simplu să faci unt de arahide (sau nuci, alune și castane) în casă. Pe care să-l folosești la niște cookies cum zice chiar Mihai Gătește.
Prăjitura asta cu citrice de la Chez Doinush.
Cert e că opțiunile-s nenumărate, doar la piață să ajungi.
Resurse:
Cam așa și pentru prima săptămână de februarie.