• Sabina Gealatu

De sezon - ep. 12: Decembrie

Dacă e decembrie, e și ultima ediție din De sezon - o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.

 

Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.

 

Aceeași mențiune ca și data trecută: am făcut o categorie separată pentru dovleac - că sunt atâtea tipuri, e și păcat să nu. Da, aș putea să fac categorii separate pentru mai multe de pe listă, da' dovleacu' îmi place mie în mod particular.


Dar să discutăm și mai concret:

  • Rădăcinoase la cuptor cu pesto sau un mix de gochujang, soia și un pic de lămâie;

  • Supa asta cremă de dovleac e cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată;

  • O salată fancy și ușor de făcut;

  • Tocane, tocane, multe tocane: totul într-o oală și ai rezolvat ⬇️


Asta e și pe decembrie, spor la mâncat #desezon!


Resurse: