top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De sezon - ep. 11: Noiembrie

De ce e mai cald decât în octombrie și am mai și scris ceva între timp? Astea nu sunt răspunsuri pe care le am. Dar am o nouă ediție din De sezon - o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.

 


Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.

 

Aceeași mențiune ca și data trecută: am făcut o categorie separată pentru dovleac - că sunt atâtea tipuri, e și păcat să nu. Da, aș putea să fac categorii separate pentru mai multe de pe listă, da' dovleacu' îmi place mie în mod particular.


Și de data asta am rețete cu dovleac:

  • Am făcut acest risotto cu dovleac, cu o mică modificare: n-am făcut piure din dovleac, l-am lăsat bucăți. Și din lene, și pentru textură, the reasons are endless. Iar aici o metodă de stock, că rețetă nu pot să-i zic.

  • Mi-am încercat mâna și la un curry cu dovleac, da' a luat o întorsătură pe parcurs. Am plecat de la rețeta asta, dar am scos laptele de cocos și ghimbirul, și am adăugat miel (da, random, dar super merge), bere și garam masala. 10/10 will do again.

Las și poze, că poate te inspiră ceva.


Sfeclă, dovleac, friptură și urmele de la stock.


S-au reunit aici.


Asta e și pe noiembrie, spor la mâncat #desezon!


Resurse:

bottom of page