top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De sezon - ep. 10: Octombrie

E frig, e octombrie, a trecut și ultima lună fără să mă adun să mai scriu ceva . Dar măcar vorbim despre De sezon - o serie lunară despre fructele și legumele (predominant) românești pe care poți să le găsești în mod natural în piață și alte magazine. Ca și alte dăți, pe lângă lista de produse, linkuiesc și niște rețete, ca să ai o idee și despre ce poți să faci cu toate chestiile astea.

 


Aici găsești un Excel unde o să pun lista din fiecare lună, în caz c-oi mai avea nevoie de ele vreodată.

 

Înainte de rețete, vreau să fac și o mențiune: am făcut o categorie separată pentru dovleac - că sunt atâtea tipuri, e și păcat să nu. Da, aș putea să fac categorii separate pentru mai multe de pe listă, da' dovleacu' îmi place mie în mod particular.


Ș-acum să trecem la rețete. Dar că tot am vorbit de dovleac, și că tot sunt milioane și milioane de moduri, dulci sau savoury în care să-l gătești și respectiv mănânci, nu-ți las 4 rețete. Îți las 4 colecții de la 4 food bloggeri români:

  • Cum face PrăjiturEla dovleac vezi chiar aici.

  • Aici găsești cum pregătește Mihai Gătește dovleacul.

  • Dacă te întrebi cum îl face Taste Bazaar, uite aici.

  • Iar aici vezi ce propune Mazilique.

Eu anul ăsta încă n-am apucat să fac dovleac, dar te las cu poze de la improvizația asta de rulouri cu scorțișoară în care am pus piure de dovleac ce l-am identificat prin congelator.Asta e și pe octombrie, sport la mâncat #desezon


Resurse:

bottom of page