top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De citit/văzut/ascultat despre mâncare

E o chestie despre care am mai comentat la un moment dat, chiar într-un supliment de weekend, da' se întâmplă atâtea lucruri minunate-n internetul mâncării, că merită să comentăm mai des despre asta.


Deci, fără să mă lungesc, uite chestii mișto de citit/văzut/ascultat despre mâncare.

 

The Bittman Project - Mark Bittman

Anunțat luni și lansat ieri (cu niște teasing săptămânile trecute pentru cine citește oricum newsletter-ul lui Bittman), The Bittman Project promite să fie combinația perfectă între partea fun și partea serioasă a mâncării, dar și un suport real pentru scriitorii, fotografii și ilustratorii BIPOC.


Prima ediție a apărut deja și e mișto - cam la fel de mișto pe cât s-a anunțat.


BBC Good Food România - Oana Titică

S-a anunțat tot luni relansarea ediției locale de BBC Good Food, revistă care a mai fost publicată și între 2005-2015 (câteva detalii despre ce și cum, găsești la Mazilique). Sub patronajul editorial al Oanei Titică, noua tipărire a revistei e deja de găsit la chioșcuri de pe 9 februarie și online cu abonament (eu mi-am făcut, tbh, și abia aștept să vină).


Newsletter-ul lui Mihai Gătește

Îs cam late to the party cu asta - nu pentru că nu m-am abonat sau nu l-aș citi cu sfințenie în fiecare săptămână, da' pentru că sunt deja niște ediții-n spate și abia acuma vorbim despre el. Na, mergem și noi acum pe principiul că better late than ever și data viitoare încercăm să fim mai pe fază.


Ce e important de reținut e așa: apare în fiecare joi, e despre mâncare, muzică, filme și nu numai, e foaaarte mișto.


Blogul ialoc - ialoc România

Prima dată când am auzit de ialoc era doar platforma asta prin care puteai să faci rezervări fără să vorbești cu un om - vis pentru oricine are probleme cu interacțiunile astea. Acum, ialoc a devenit acest supporter al scenei gastronomice locale, îs oamenii care au făcut frumos cu voucherele cumpărate în avans când s-a pornit pandemia și, spre surpriza mea, oamenii care au și un blog foarte mișto.


Despre blog am aflat pentru că Oana mi-a făcut marea fericire să mă includă în prima ediție de Revista presei culinaro-bahice cu ultima ediție din La Taclale. Și în ce companie, atâta zic. Oricum, am mai dat un subscribe la newsletter, că se întâmplă chestii foarte faine aici.


BIRT podcast - Mihai Toader și Bogdan Simion

Okay, da, știu că e gen a treia oară când zic de podcastul ăsta aici, da' tocmai pentru că e o MARE excepție de la regulă trebuie să-ți dai seama că-i ceva mai special. Mai ales ultimul episod, cu Gabriel Gavrilescu de la Amouse Bouche, official tastehunters pentru The World's 50 Best și organizatorii celor mai mișto eventuri culinare din țară.


Deci da, încă o dată, BIRT podcast. Worth it.

 

Și cam astea sunt chestiile pe care le-am (re)descoperit în ultima perioadă și asta îți doresc și ție.


Altfel, rămâne pe miercuri.

Pwp.

bottom of page