top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De ce Bite?

2019 a fost al treilea an pe care l-am terminat la Bite și nu știu exact de ce, dar acum nu pot să îmi mai imaginez perioada aia pre-Crăciun fără un drum acolo. Nu că merg doar atunci, da' în săptămâna aia e mandatory.


Deci, de ce Bite?


Mâncarea

Pe primul loc, evident, chiar e motivul principal pentru care mă întorc mereu acolo. De la cel mai bun burger cu halloumi DIN LUME, până la cheesecake cu miere (și cardamom, parcă?), tot ce-am mâncat la ei a fost excelent. Și pe limbă, și la ochi, cum s-ar spune. Iar dacă pe limbă n-ai cum să-ți dai seama până nu încerci, la ochi poți să vezi aici ⬇️


Eu n-am știut că chiftelele pot să fie așa crunchy.


Chimenul a fost un șoc. Unul plăcut.


Cadou de ziua mea. Dar l-aș vrea în fiecare zi.


Falafel iordanian, hearty, filling, vegan.


⬆️ Salată cu quinoa aka my all time favourite ⬇️


Meniul complet îl găsești aici, but be warned, se schimbă o dată cu anotimpul. Literally, pentru că meniul se schimbă în funcție de alimentele disponibile la producătorii locali.


My all time favourite e salata cu quinoa. Poate pentru că așa am mâncat prima dată quinoa în viață, sau poate pentru că oricum combinația de cartofi dulci cu brânză mi-e dragă tare. Chiar și-așa, încerc s-o mănânc numai uneori, ca să fie loc și de încercat chestii noi.


Next time încerc pastramă de vițel cu hummus. Nu mi-e clar de ce, dar sună ca și cum o să mă facă foarte fericită. Iar pesto-ul de pătrunjel e hibridul perfect italiano-român și mi se pare că e un exemplu excelent de cum îi mișto să adaptezi rețete de pe la alții la produsele locale.


Atmosfera

Baby, it's soooo cozy. Nu știu cum e cu stilurile și specificul, am înțeles (adică am citit pe site) că e de inspirație scandinavă. Și dacă e, și dacă nu, e extrem de fain locul. Ajută tare și că-i într-o casă mai altfel, cu grădină și mulți copaci și multe plante. Oricum, niciodată nu mi s-a părut că e muzica prea tare sau că miroase a odorizant de cameră (which I hate în locuri unde mănânci), iar lumina e foarte soft, dar oricum perfectă cât să vezi în farfurie. Și cât să iasă pozele pentru internet.


Plus că e atât de VERDE.

Și sunt cactuși pe mese.


Și Taj.

Taj e foarte important.


Service-wise

Nu am nici cea mai mică plângere, totul și toată lumea se mișcă bine și repede. Nici dacă e aglomerat n-am sesizat să se miște lumea și lucrurile greu.


Pe de altă parte, recunosc că dacă nu se întâmplă ceva care să mă deranjeze, sunt mulțumită. Ca la Uber, dacă nu-i rău, 5 stele.


Dar recapitulare: mâncare, atmosferă, service, Taj.

Ce-ți mai trebuie?

bottom of page