top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

De ce balls.?

Tocmai ce-a trecut un an de când a luat ființă balls., chiftelăria fenomen care a asaltat Bucureștiul cu, oh well, chiftele. Un an în care scena de comfort food din București a fost, de departe, una mult mai bună.


Deci, de ce balls.?


Mâncarea

Ca de obicei, ăsta e motivul numero uno pentru care eu scriu sau vorbesc sau postez despre ceva. Iar mâncarea de la balls. are un farmec al ei. Și nu doar pentru că-s chiftele, the ultimate childhood food, da' pentru că-s cele mai bune chiftele (sorry mom).Fie că le vrei cu piure sau într-un sub (care e perfect de luat pe drum, după cum am aflat de curând), n-ai cum să nu te bucuri de ce-ai ales.Îs 5 tipuri de chiftele în meniu de care poți să te bucuri în varianta de bol sau sub (cea mai nouă obsesie a mea), cu piure, pâine sau mini salată (sau toate, who am I to say?). Apoi, sâmbăta e ziua când se fac chiftele speciale, deci se lasă cu surprize.Dar ce mă bucură foarte tare e că pot să-mi iau oricând conopidă nuggets care, pe lângă chiftele, îs cea mai bună treabă care iese din balls. Și fără să exagerez, nici cel mai mare hater de conopidă nu poate să zică pas la așa ceva. Deci îți dai seama cum am reacționat eu, iubitor de conopidă de când mă știu.

RAI.Iar dintre chiftele, preferatele mele-s Maroc, pentru că oaie. În caz că voiai să știi.


Atmosfera

Poate te gândești că ce atmosferă poate să fie între trei mese pe-un colț de Dorobanți. Da' greșești teribil. Și n-aș putea să-ți zic clar de ce dar, ca orice vibe mișto care se respectă, e mișto fără să-ți dai seama exact din ce motiv.Poate chiar pentru că-i o chiftelărie pe colț de Dorobanți, această entitate supra-elitistă a bogaților de București. Poate de la stickerele de pe ușă. Poate de la meniul ăla frumos. Poate chiar de la Ala, care face niște ginuri de nu mai vrei să te oprești. Poate de la oamenii mișto care vin acolo.Oricare ar fi motivul, și cred că toate astea-s parte din el, e de bine și e de mers.Deci da, du-te la balls.

Sau comandă de la balls. (prin Bolt Food și Tazz by Emag). Dar cel mai bine, du-te la balls. E de trăit irl treaba asta.

bottom of page