top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Chestii faine în vreme de pandemie

M-am gândit mult și tare despre ce să-ți scriu azi, da' parcă nici acum nu-s chiar decisă. Să ne prefacem că nu suntem în mijlocul unei pandemii globale nu e chiar o treabă, da' nici nu-mi vine să mă gândesc numai la asta. E viața suficient de plină de anxietăți și fără.

Și totuși, eu sunt aici, tu ești aici, despre ce vorbim astăzi?

Hai să vorbim despre câteva lucruri faine care se întâmplă (sau s-au întâmplat) zilele astea. Nu de alta, da' am umblat internetul zilele astea pentru ceva la birou și am dat de câteva idei teribil de mișto și parcă vreau să ți le zic.

Marinara de la Balls.

Un ultim heirup înainte de închidere (no delivery and all), Balls. a vândut borcane întregi de balls.marinara. „pentru că am văzut cum s-au golit rafturile de spaghetti și alte paste”. Au fost 2 variante, dintre care și CEL MAI BUN SOS DIN LUME (aka sosul de la Veggie) și le-am vânat pe ambele.

Later edit: Ala continuă balls.marinara. (plus niște handy extras) și se apucă de livrat, singură și pe cont propriu. Toate detaliile aici.

Ciorba la 2 litri de la Papila

De acu' 2-3 zile poți să comanzi multă ciorbă de la Papila. Un borcan de 2 litri de ciorbă, mai exact. Intră 5 porții în borcanul ăsta și poți să alegi dintre toate supele și ciorbele lor, iar pâinea și transportul sunt din partea lor. Livrarea se poate face și în aceeași zi, și de pe-o zi pe alta și, la cerere, fără contact uman: „Ne dorim mult să aducem ciorbă și celor care sunt în izolare, putem lăsa pachetul în fața ușii, fără să avem contact”.

Ghidul de Maia de la Grain Trip

Pentru că, cel puțin în București, nu mai există drojdie în magazine, cei de la Grain Trip s-au decis să împartă din cunoștințele lor. Adică ne învață cum să facem maia, ca să putem să punem de-o pâine (și muuuulte multe altele) cu toată făina aia pe care am luat-o din magazine. În fiecare zi postează câte un mini-tutorial pentru pașii din ziua respectivă și au făcut chiar și-un grup de Facebook pentru întrebări mai detaliate.

10 moduri prin care să susții HORECA de la Ioana Negulescu

Ioana Negulescu (@berriesandspice) a scris un ghid foarte util pentru toți cei care vor să susțină business-urile din HORECA în perioada asta care, hai să fim serioși, pe ei îi lovește cel mai tare. Business-wise adică.

De la cumpărat de vouchere și până la promovat în social media, sunt chestii simple pe care fiecare dintre noi putem să le facem ca să ne asigurăm că mai avem unde să ieșim și după ce se termină povestea asta.E o perioadă nașpa și grea și cine zice altfel, na, trăiește cam pe altă lume. Da' dacă avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, avem toate șansele să ieșim okay din asta. Nu neapărat curând, dar okay.


Stay safe,

Sabina

bottom of page