top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Am fost la Si-Lounge și mi-a plăcut

Am mai vorbit eu despre localuri și reustaurante și-n alte dăți, da' erau locuri mai testate și re-testate. Acum, în schimb, m-am gândit să-ți povestesc despre Si-Lounge, chiar dacă am ajuns acolo doar o dată, pentru că mi s-a părut că-i cool și chiar cred că merită-ncercat.


Deci, care-i treaba cu Si-Lounge?

Este acest loc în Pipera care găzduitește restaurantul pop-up al Kaufland. Și e chiar frumi p-acolo, am înțeles că au luat și ceva premii pentru cum arată, da' ce e cel mai important de știut (și, practic, ce-i elementul ăla care face diferența) e că plătești numai materia primă, adică fix cât ar costa să cumperi cantitățile alea de mâncare de la magazin. D-aia o porție de cartofi prăjiți e aproape 2 lei.


O altă treabă foarte cool e că meniul e făcut de Liviu Lambrino și Samuel Le Torriellec și-ți zic sincer că se simte. Și se vede - în seara în care am fost eu acolo am primit mâncarea chiar din mâna lui Lambrino, pe care l-am tot stalkerit și prin bucătărie (care-i deschisă, deci se vede din restaurant) și pe la servire.


Da' cu mâncarea cum e?

Eu am încercat 2 startere, un signature dish și un desert, c-am fost curioasă să trec prin cât mai multe chestii. Mai exact, am mâncat:

  • super salata cu creveți

  • halloumi (cu gremolata)

  • camembert en croute

  • yuzu creme brulee

Și da, camembertul ăla en croute nu e degeaba trecut la signature dishes, pentru că-i absolut minunat și, fie vorba între noi, eu chiar nu cred că-i om în lume care să zică pas la brânză cu foietaj/pâine/paste and so on. Ce se mai vede prin poze sunt:

  • fulgi de usturoi

  • smochine

  • o salată fresh de castraveți și apio și alte chestii

Noi am fost 4 oameni la masă și s-au mâncat 3 treburi d-astea, atâta zic.


Rușine nu mi-a fost nici cu restul chestiilor


Sosul gremolata de la halloumi face toată diferența - nu c-ar fi ceva greșit la halloumi, că-i super bine făcută, da' e tot halloumi friptă - iar salata cu creveți e surprinzător de filling și cu multe straturi de arome. Chiar dacă am citit meniul, quinoa aia roșie m-a luat un pic prin surprindere și nu-mi pare rău.


Da' să vorbim și despre yuzu creme brulee, care nu știu cum a mai intrat după atâta mâncare, da' nu numai c-a intrat, a fost și fix ce trebuie - suuuper light, suuuper cremos, super aromat. Și asta vine de la un om care nu prea se bucura de creme brulee în general, că mi se pare că nu-i niciodată suficient de finess - da' de data asta n-a fost cazul. 10/10 would eat again.


Din farfuriile altora: cartofi prăjiți, texturi de legume, pop-up pie și, evident, camembert en croute.Da' cu băutura?

Băutura e la prețuri să zicem medii de restarant fancy - adică nu-ți golește de tot buzunarele, da' nu-i nici ieftină. Eu m-am rezumat la niște vin la pahar și a fost ce-a trebuit.


Overall, îi un concept fain, cu mâncare mișto și bine făcută, unde chiar merită să mergi măcar să vezi despre ce-i vorba. Personal, eu plănuiesc să-mi mai fac drum p-acolo, c-aș vrea să încerc și super salata cu rață și the signature pop-up pies.


Și cam atât de la mine pentru săptămâna asta.

bottom of page