top of page
  • Poza scriitoruluiSabina Gealatu

Am fost la Băcănia Veche și mi-a plăcut

Promit că nu mă transform în pseudo-reviewer de restaurante, da' s-au aliniat planetele de așa natură că mersul la Băcănia Veche chiar e cel mai worthy lucru legat de mâncare din ultima perioadă. Așa că da, vorbim despre asta azi, dar promit că n-o să fie doar asta.


Deci, Băcănia Veche.

First of all, e de menționat că dezbatem Băcănia Veche Deli&Grădină. Din aceeași familie mai fac parte și Prăvălia Barbu Vacarescu 49 și Băcănia Veche The Charity Shop, dar nu fac parte din subiectul conversației.


Second of all, să-ți povestesc cum a fost pentru mine experiența asta.

Băcănia Veche la interior

Am ajuns la or stabilită-n rezervare, mi s-a indicat masa, m-am așezat, s-a primit meniul. S-a holbat pe rafturi, s-a făcut wishlist cu trei sferturi din ce s-a văzut pe rafturi. S-a ajuns compania (pwp @dianasivu), s-a decis mutarea pe terasă, la soare, vitamina D, toate cele.


Personal, apucasem că lecturez meniul și după ceva deliberări, știam și ce vreau să mănânc. Decizia s-a schimbat destul de rapid când ni s-a citit tabla zilei.


Ce-i drept, și din meniul mare tot rață mi-aș fi ales, deci trecerea la sandvișul cu rață întreagă confiată, salată și brânză de Mesendorf n-a fost chiar un stretch total. Dar masa a început cu un hummus cu muguri de pin și tabouleh, ca să încingem stomacurile.


Totul s-a consumat cu Zăganu Roșie

O porție de hummus cinstită, bun tare, lipii crocante, tabouleh corect - all in all, o plăcere. Și dacă nu-l iei ca să-l împarți, este o porție de mâncare cu totu', nu-i doar aperitiv. Recomand, 10/10.


Apoi au venit bestiile.


Când juma de sandviș e cât un burger, mi-e clar că am ajuns într-un loc pe sufletul meu

Ăsta a fost chiar cel mai bun sandviș din viața mea - pâine superbă, rața perfectă, salata la fix cât să-ți dea un vibe mai fresh și să nu fie prea greu, brânza aia care le lega pe toate. Ce să mai, a fost a feast. Dar asta și pentru că a fost efectiv imens. Și eu, și Diana, am plecat cu jumătate de porție la pachet, iar mie mi se întâmplă rar tare chestia asta,


Uite ce straturi frumoase

Pe lângă ce ține de mâncare efecetiv, care a fost o experiență super bună și pe care vreau s-o repet pe cât de curând, service-ul a fost impecabil, chiar dacă am stat afară și eram numai noi pe terasă și lume înăuntru și așa mai departe.


Deci da, în nu foarte mutle cuvinte, uite de ce cred că ar trebui să mergi la Băcănia Veche.

bottom of page